Activităţi artistice



Câţi dintre noi nu au urcat măcar o dată pe o scenă când erau copii? Pentru unii, serbarea a fost debutul unei vieţi de artist, pentru alţii a fost o experienţă de neuitat, un prilej de a-şi pune în valoare aptitudinile, talentele artistice. Pentru toţi elevii, serbarea şcolară este un mijloc de educaţie artistică. De ce au nevoie de o astfel de educaţie? Nu toţi vor fi artişti!!! De acord, nu toţi devin artişti, dar toţi vor asculta diferite genuri muzicale, toţi vor merge măcar o dată la un spectacol de teatru, balet, operă, de revistă sau folcloric. Cum vor putea percepe mesajul artei dacă, de mic, nu e deprins cu arta scenică? Cum vor putea emite judecăţi de valoare estetică dacă nu au fost obişnuiţi cu valorile artei de orice fel ar fi ea? 
Din păcate, mulţi dintre tinerii noştri sunt atraşi din ce în ce mai mult de "produse" care nu au nicio legătură cu arta şi valoarea estetică. Nu tot ce e "la modă" este şi frumos şi de valoare! Avem atâtea posibilităţi de a ne bucura sufletul cu adevărate valori ale artei încât nu ar trebui să mai facem loc acestor nonvalori care ne fac mai mult rău decât bine (chiar dacă nu ne dăm seama pe moment). Uneori ne lăsăm antrenaţi de anturaje şi ne facem singuri rău prin simpla imposibilitate de a alege frumosul de urât. 
Copiii trebuie obişnuiţi cu arta încă de mici. Acesta este rolul serbărilor şcolare, al spectacolelor la care participă fie în calitate de mici artişti, fie în calitate de spectatori.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Aniversare

Prima şcoală românească