Proiecte noi

Dragii mei, 

         Am început anul cu câteva proiecte noi şi interesante. Pe lângă Proiectul Comenius despre tradiţii şi folclor, vom derula alte proiecte internaţionale pe Platforma eTwinning (parte a proiectelor Comenius ale Uniunii Europene, dar care se deruleaza doar on line). 

        Unul dintre ele este "e-Cultural Kaleidoscop" - un proiect despre cultură, artă, activităţi extraşcolare ale elevilor. Europa este un mozaic de culturi multiple, nu numai acelea care fac parte din bătrânul continent, ci şi altele care provin din alte ţări care au influenţat cultura europeană. Cultura este o temă destul de amplă, dar in cadrul proiectului nostru o putem centra pe trei teme principale: muzica, arta şi gastronomia din diferite ţări. Obiectivul  Proiectului  "e - cultural Kaleidoscop", propus in cadrul proiectelor Comunităţii Europene eTwinning este acela de a familiariza elevii cu bogăţia culturilor europene, dar şi de a îmbunătăţi relaţiile între elevii de origini etnice diferite, îmbunătăţirea comunicării în limba engleză şi folosirea mijloacelor tehnologiei informaţionale de comunicare. Colaborarea şi întâlnirea cu alte culturi vor lărgi orizontul cultural al elevilor. Caracterul transversal al proiectului îi va ajuta pe elevi în dezvoltarea competenţelor de bază. 

Primele noastre activităţi au fost dedicate Zilei limbii (26 septembrie), ocazie cu care am încercat să învăţăm expresii uzuale în limbile unor ţări din Europa care ne-au trimis vederi. Le-am mulţumit aşa cum ne-am priceput şi iată ce-a ieşit: 






E rândul nostru să le trimitem vederi! Partenerii noştri au apreciat implicarea copiilor în această activitate. 

Aşteptăm să ne sprijiniţi în acest proiect, aşa cum aţi făcut-o şi până acum. 



Comentarios

Entradas populares de este blog

Aniversare